Nieuws

Nieuwsbericht

What do experts expect from the opening of the auction season?

What do experts expect from the opening of the auction season?

Wat verwachten de experts van de opening van het veilingseizoen?

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten hun beslissingen kunnen nemen op basis van feiten in plaats van op emoties. Op onze facebookpagina MinkVisionWorld plaatsen we onder meer overzichtelijke grafieken van veilingresultaten tijdens de veiling.

Maar vaak krijgen we ook de vraag wat het komende veilingseizoen ons allemaal zal brengen. Omdat de veilinghuizen de markt veel beter kunnen voorspellen, bieden we ons data/kennis platform graag aan om hun verwachtingen met de lezers van Mink Vision Monthly te delen. 

We hebben de drie veilinghuizen beloofd om de verstrekte info onveranderd te plaatsen. Nafa heeft jammer genoeg besloten om hun informatie alleen maar via de eigen kanalen te verspreiden.


De bontmarkt in China door Kopenhagen Fur

De winterse koude heeft eindelijk serieus zijn intrede gedaan in China. Tijdens de tweede helft van december en begin januari verliep de handel in bont positief op de belangrijkste markten van de industrie. 

De detailhandelsverkopen in de bontwinkels rond Harbin zijn in de loop van december fors gestegen en op dit moment verwachten de grootste winkels meer bont te verkopen dan vorig seizoen. De kleinere winkels hebben, vanwege de felle concurrentie om de gunst van de consument, over het algemeen meer moeite met het behalen van bevredigende resultaten. De totale verkoop van bontproducten heeft naar schatting nu al 80 tot 90% van de omzet van het afgelopen seizoen bereikt.

De bestverkopende producten zijn mantels die over het algemeen iets langer zijn dan in voorgaande seizoenen (75 cm), wat dan weer een positief effect heeft op het aantal gebruikte pelzen. Tevens worden jacks voor mannen duidelijk beter verkocht. 

Na de trage start is de verkoop van bont op de Chinese markt nu goed op stoom en er is nog een eind te gaan in dit retailseizoen. Het Nieuwjaar valt laat en daarom is het verkoopseizoen langer dan normaal. De winkels met goede en modieuze ontwerpen en kwaliteiten en de juiste verkoopkanalen zien vooruitgang. De prijscurve op deze mantels is gebroken en voor het eerst sinds jaren ervaart men hierin weer stijgende prijzen.

Kopers volgen samen met fokkers en veilinghuizen met spanning de laatste maand van de detailverkopen en zien uit naar de eerste grote veiling. Kopenhagen Fur opent de nertsverkoop van dit jaar op 7 februari met een collectie van 3,3 miljoen pelzen.


Market review januari 2018 door Saga Furs

Het verkoopseizoen voor de nertsen zal zich binnenkort ontvouwen. Na het harde werken van de fokkers over de hele wereld om hun beste productie te maken, zullen de resultaten van deze inspanning de komende maanden zichtbaar worden. We komen de afgelopen jaren uit een situatie van uitdagingen en onbevredigende prijsniveaus, maar ook heeft het vertrouwen in de markt tol geëist. Met het verkoopseizoen nog volop bezig in de belangrijkste consumenten markten wil Saga Furs graag een aantal indicaties delen.

Het staat buiten twijfel dat China nog altijd de belangrijkste markt is als om het volume gaat. We zien dat de detailhandel van nertsproducten in het noorden van China nog geen tekenen van herstel laten zien. Een groot volume van onverkochte nertsenproducten van vorige seizoenen zorgen voor marktverstoringen in de vorm van een prijzenoorlog en zeer lage winstmarges. Echter in de omgeving van Yuyao en Nanjing lijkt het een beetje beter te gaan met het verkoopvolume, maar nog steeds met een hele lage winstmarge.

De recent gehouden 2018 Beijing fair (half januari) met een nieuw concept van de combinatie van bont en mode onder een dak hielp niet om het optimisme te verbeteren. Er was een lage opkomst en beperkte handel.

De herstellende economie van Rusland, hogere prijzen voor ruwe olie en de sterkere Roebel zorgen voor een sterke consumenten koopkracht en positieve resultaten in de detailhandel. De verbeterde en stabielere economische situatie in Rusland zien we terug in een toename van verkochte vellen voor deze markt op veilingen van Saga Furs.

In Korea zien we bont in veel modecollecties en bont is ook erg populair onder jonge mensen. Kopers uit Korea vinden de veilingen van Saga Furs een erg goede plek om een grote variatie van verschillende types hoge kwaliteit en duurzame vellen te kopen.

In de Westers markten blijven bont in kleding en als garnering sterk aanwezig in de mode. Ze worden gezien in veel kledingwinkels en warenhuizen. Het koude weer in veel Westerse markten heeft geholpen tot een sterke verkoop. Natuurlijk zijn deze aantallen niet te vergelijken met de omvang van de Chinese markt.

Met of zonder uitdagingen, in een goed of slechte marktsituatie, een goed product betaalt altijd beter. Het is belangrijk om een competitief product te hebben dat aan de hogere kant van het prijsbereik verkoopt. Verder zorgt een goede sortering, waar de kopers vertrouwen in hebben en op bouwen, voor de best mogelijke resultaten. Daarom wijden we bij Saga Furs al onze inspanningen om het beste en meest competitieve prijsniveau veilig te stellen voor onze inzenders van over de hele wereld. Met de huidige marktsituatie is het moeilijk om optimistisch te zijn over het prijsniveau van de nertsen. The werkelijke situatie zullen we meemaken bij de opening van het seizoen, maar die kan zich blijven ontwikkelen in postieve of negatieve zin tijdens de rest van het seizoen.